Ellen Schild is onze gast in het KunstKringCafé van 5 maart 2019

Ellen leidt samen met Tine Groen STUDIO GROEN+SCHILD, gehuisvest in de Gijze silo in Deventer. De Gorsselse Kunstkring organiseert binnenkort een excursie naar het Havenkwartier in Deventer, de thuisbasis van Studio Groen+Schild. Ellen is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied.

Als dochter van een architect trad Ellen in de sporen van haar vader. Eerst doorliep zij de Kunstacademie in Kampen en daarna de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. Evenals veel van haar collega’s, is zij door haar opleiding niet alleen gericht op de bouwkundige vorm van het gebouw maar ook op het interieur en het gebruik.
Daarnaast heeft Ellen met haar Studio een bijzondere eigen visie op de wijze waarop wij onze gebouwde omgeving zouden moeten realiseren en gebruiken. Dat kan in hun visie
door veel meer dan tot nu toe gebruikelijk is oude soms overbodige gebouwen duurzaam te transformeren ten behoeve van nieuwe functies. Daarmee voorkomen zij dat binnensteden en industrieterreinen verwaarloosd raken en de buitengebieden nodeloos worden aangetast.

Bij het transformeren van oude gebouwen naar nieuwe gebruiksfuncties zijn drie aspecten voor de architect belangrijk om tot mooie oplossingen te kunnen komen
• Duurzaamheid
• Historische waarde
• Financierbaarheid van transformatie
Mooie voorbeelden van getransformeerde gebouwen en gebieden zijn, naast het Havenkwartier in Deventer, Strijp-S in Eindhoven, de Spoorzone in Tilburg.
Zie ook www.studiogroenenschild.nl.

De verschillende aspecten komen aan de orde in het gesprek dat Henk van Gogh met Ellen zal voeren tijdens het KunstKringCafé op 5 maart 2019 van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé De Hoek te Gorssel. U bent van harte welkom. Neem gerust een introducé mee. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te kunnen fêteren. Na de bijeenkomst kunt u aanschuiven voor het diner.

 groen en schild9

bibliotheek1         studiogroenenschild gemeenteoostgelre 03

   

                                      studiogroenenschild silo