4 juni Gorssels Kunst Kring Café ‘Hart voor erfgoed’ door de ogen van Evert-Jan Eggink, oud-directeur van N.V. Bergkwartier Deventer en taxateur van bijzondere gebouwen

Op dinsdag 4 juni a.s. van 17.00 tot 19.00 uur zal Sonja van der Chijs in gesprek
gaan met de heer Evert-Jan Eggink, oud-directeur van NV Bergkwartier Maatschappij
voor Stadsherstel in Deventer, taxateur van bijzondere gebouwen: kerken, molens,
monumenten en tevens gastdocent bij Nyenrode Business Universiteit.
Hoe taxeer je unieke objecten? Hoe ontwikkel je zo’n kwaliteit? Is dat alleen liefde
voor het vak? Of is het veel meer een precieze zakelijke exercitie?
Evert-Jan Eggink zal over verborgen geheimen vertellen bij de restauratie van Hotel
Vermeer én bij het oudste stenen huis in de Sandrasteeg in Deventer…
We nemen u ook graag mee in de geschiedenis en de ontwikkeling van N.V.
Bergkwartier: hoe een aantal particulieren destijds opstond en een geheel andere
manier van denken en kijken introduceerde, geworteld in een sterk cultuurhistorisch
besef, waardoor er een plan voor stadsherstel voor het verpauperde stadsdeel
Bergkwartier in Deventer op tafel kwam. Monumenten aankopen, opknappen en
verhuren. Vooral dat laatste – verhuren – was nieuw in Nederland. In de ogen van de
initiatiefnemers was het echter de enige manier om de goede staat van de panden –
ook in de toekomst – te kunnen waarborgen. Werkt dat inderdaad zo? En als bijna
alle panden gerestaureerd zijn, wat is dan tegenwoordig de core business van NV
Bergkwartier?
Liefde voor gebouwen, de gebouwde omgeving én een passie voor mensen. Dat is
voor Evert-Jan Eggink de motor om al zoveel jaar actief te zijn in dit vak. Vastgoed is
de rode draad in zijn werkende leven. Eerst als makelaar, later bij NV Bergkwartier
en tegenwoordig als taxateur, adviseur en als gastdocent bij Nijenrode Business
University.
De Hoek is, zoals iedere eerste dinsdagmiddag van de maand, dus ook op 4 juni a.s.
van 17.00 uur tot 19.00 uur de plek voor eenieder die van kunst en cultuur houdt. U
bent van harte uitgenodigd voor en goed gesprek met een goed glas in goed
gezelschap. En, indien u dat wilt, aansluitend diner aan een lange tafel. Ook niet-
leden zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine
bijdrage gevraagd om de gast te fêteren.

Eggink