Excursie Museum No Hero

datum: woensdag, 19 juli 2023 (alleen voor leden)
locatie: Museum No Hero Delden

Museum No Hero Delden ‘Die Überraschung’

Op woensdag, 19 juli organiseert de werkgroep Excursies van de GKK voor haar leden een excursie naar Museum No Hero in Delden met als topper ‘DIE ÜBERRASCHUNG’ met kunst uit de DDR van voor en na ‘die Wende’. Onder leiding van een gids bezoeken wij de tentoonstelling.

Het betreft kunst uit de voormalige DDR, dus van vóór 1990 en deels ook uit de tijd van na ‘die Wende’. Het is een zeer hoogwaardige en veelzijdige collectie Oost-Duitse kunst. Veelzijdig, binnen – en soms ook beslist buiten – de marges van wat toen politiek was toegestaan.

Daarnaast is er gelegenheid de andere tentoonstellingen te bezoeken: ‘Verzamelen is Kleur Bekennen. De wilde collectie van Geert Steinmeijer’. Uiteraard is het scala aan kleuren opvallend: van de gedekte tinten van de Haagse School tot de uitbundigheid van de Amerikaanse schilders uit de jaren ’60 of de rauwe kleurrijkheid van ‘Die Neue Wilde’. Geert Steinmeijer is de initiator van Museum No Hero. En tenslotte is een deel van de eerder meer uitgebreide tentoonstelling te zien: ‘Vietnam: het Gedroomde Paradijs’.

error: Content is protected !!