Excursie Noordbrabants Museum, Brueghel: De familiereünie

datum: woensdag, 13 december 2023 (alleen voor leden)
locatie: Noordbrabants Museum, ‘s-Hertogenbosch

Brueghel: De familiereünie

Op 13 december organiseert de werkgroep Excursies van de GKK een excursie naar het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch voor een rondleiding rond de tentoonstelling Brueghel: De familiereünie.

Van Parijs tot Berlijn en Milaan tot Boston: wie de wereldberoemde werken van de schildersfamilie Brueghel van dichtbij wilde bewonderen, was lange tijd genoodzaakt af te reizen naar de grootste musea ter wereld. Wàs, inderdaad, want het Noordbrabants Museum bundelt het beste van vijf generaties Brueghel in een unieke en ambitieuze verzameling van tachtig schilderijen en prenten. Voor het eerst samen onder één dak. Een familiereünie in Den Bosch.

Het succesgeheim van Brueghel

Ondernemend, innovatief en wereldberoemd: de familie Brueghel is één van de meest belangrijke families in de Westerse kunstwereld. De Brueghels maakten schilderijen die worden bewonderd om hun geestige composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap. De onderwerpen variëren van feestelijke bruiloften, bekende spreuken en verhalen uit de Bijbel tot ontzagwekkende landschappen en studies van dieren, insecten en bloemen. Van generatie op generatie bleef het familiebedrijf een internationaal succes. In de tentoonstelling krijg je een inkijkje in de keuken bij drie creatieve familiebedrijven.