Excursies (alleen voor leden)

Speciaal voor onze GKK leden organiseren we bijna 1 x per maand een excursie naar musea, tentoonstellingen en interessante gebouwen + rondleiding in de regio en daarbuiten. We gaan naar plekken waar je mogelijk nooit eerder bent geweest en zal worden verrast en geïnspireerd. Een deskundige rondleider neemt je mee in hetgeen te bezichtigen is, en begeleidt de groepen van 10-20 leden. Deze excursies worden omlijst met koffie en lekkers en een lunch waar men wel of niet gebruik van kan maken. Reizen met het openbaar vervoer is gebruikelijk.

Onze leden worden door de GKK door middel van de maandelijkse Berichten van het bestuur geïnformeerd over de excursies en data. Introducés kunnen alleen mee als er plaatsen over zijn. Deze excursies worden kostendekkend door de deelnemende leden betaald.

Word ook lid van de GKK.

Van Gogh museum Amsterdam
Van Gogh Museum - Fabrique des Lumières  Alleen voor leden

         'Golden boy' Gustav Klimt

Op zaterdag 26 november 2022 organiseert de werkgroep Excursies van de GKK een excursie naar het Van Gogh Museum in Amsterdam, de tentoonstelling ‘Golden Boy’ Gustav Klimt Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… en Fabrique des Lumières waar de kunst van Klimt tot leven wordt gewekt.

Gustav Klimt is wereldberoemd vanwege zijn schilderijen met goud en decoratieve ornamenten, zijn universele symboliek en zijn afbeeldingen van sterke vrouwen. Maar waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? Nooit eerder was er in ons land zo’n groots opgezet overzicht van het werk van Klimt te bewonderen met iconische topstukken van over de hele wereld. De tentoonstelling is een samenwerking met het Belvedere in Wenen.