GKK-Café De SpaceCowboys

Kunstenaarsduo Albert Dedden en Paul Keizer

datum: 11 juni 2024
tijd: 16:00 – 17:30 uur
locatie: Gasterij De Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel

Iedere maand organiseert de GKK het Gorssels Kunstcafé in Gasterij De Hoek in Gorssel. Op dinsdag, 11 juni is Paul Keizer te gast. Paul vormt samen met Albert Dedden kunstenaarsduo De SpaceCowboys. De SpaceCowboys staan bekend om hun beeldhouwkunst. Moderator Marije Alma gaat met hem in gesprek.

De creaties van Dedden&Keizer worden gemaakt in hun prachtige atelier op het Gasfabriek terrein in Deventer, aan de IJssel. Hun sculpturen zijn gemaakt voor een specifieke plek in de openbare ruimte, zoals een verkeersrotonde, de entree van een zwembad of een rustpunt in de binnenstad. Met heldere beeldtaal en strakke lijnen brengen ze eigentijdse, mythologische figuren tot leven. Deze figuren verwijzen vaak naar de geschiedenis van een locatie of de functie van een gebouw. Zoals de gouden Visman naast de Wilhelminabrug in Deventer. 

Emotie en beleving spelen een centrale rol in hun werk. Sommige werken streven naar een gevoel van welbehagen bij de toeschouwer, terwijl andere juist tegenstrijdige emoties oproepen en een gevoel van onrust kunnen veroorzaken.

Voor het Gorssels Kunstcafé zijn niet alleen leden van de Gorsselse Kunstkring uitgenodigd; iedereen is welkom in Gasterij De Hoek. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en de toegang is kosteloos, hoewel een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en bestaat de optie om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen, op eigen kosten.