GKK-Café Heleen Boom

gastvrouw en sommelier zelf te gast!

datum: 4 april 2023
tijd: 16:00 – 17:30 uur
locatie: Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel

Dinsdag, 4 april 2023 van 16.00 tot 17.30 uur, komt Heleen Boom, gastvrouw en sommelier naar Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, Gorssel. Rento Brattinga gaat met haar in gesprek over haar passie voor, en ervaringen met wijn.

Heleen Boom en haar man Pieter van de Pavoordt zijn al meer dan 40 jaar de eigenaren van restaurant Bouwkunde in Deventer. Een goed en comfortabel restaurant, niet te groot of te klein, witte tafellakens, klinkend kristal, een heerlijke spijskaart en een zeer uitgebreide wijnkaart. Dat laatste is te danken aan Heleen Boom, voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2022.

Mogen we het maken van wijn kunst noemen?

Kunst is vervoering en die komt bij ons binnen door meerdere zintuigen, onze ogen, oren, maar ook via onze neus en mond dankzij de toepasselijk genoemde smaakpapillen. En die papillen raken in vervoering door de juiste balans van een mooi gerecht met een door Heleen Boom geadviseerde wijn. Zij doet dit zo goed dat zij veel erkenning krijgt, niet alleen in Deventer, maar tevens internationaal als enthousiaste adviseur bij wijnevenementen van Zuid-Afrika tot Japan. Kortom, een middag om niet te missen. Een socialer sommelier treft u nergens aan, wijnmakers en proevers zijn haar dierbaar. En ja, er zal wat te proeven zijn.

Ook niet-leden van de Gorsselse Kunstkring zijn van harte welkom in het GKK-Café. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop is het mogelijk samen te eten om na te praten aan een lange tafel (voor eigen rekening). Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeenkomst opgeven.

error: Content is protected !!