GKK-Café Stef Kreymborg

beeldend kunstenaar

datum: 3 oktober 2023
tijd: 16:00 – 17:30 uur
locatie: Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel

Stef Kreymborg, een veelzijdig kunstenaar uit Zutphen, zal op 3 oktober haar verhaal delen en in gesprek gaan met moderator Marije Alma tijdens het Gorssels Kunstcafé.

Het basisprincipe van haar beeldende werk is het vermenigvuldigen van een enkel gegeven tot een groter geheel. In deze verzamelingen verkent ze de spanning tussen orde en wanorde, uniformiteit en diversiteit, zoals dit wonderlijk samengaan van regelmaat en oneindige variatie al eeuwenlang door de natuur wordt voorgedaan.

Een ander onderzoeksthema in haar kunst is de dynamiek tussen massa en individu. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is haar langdurige project genaamd ‘de Klaagmuur van eenzame sokken’. Dit werk, dat reisde van de Tweede Kamer in Den Haag met vele tussenstops naar China en New York, is opgebouwd uit talloze weessokken die samen een footprint van onze samenleving vormen.

In haar prachtige atelier met uitzicht op de IJssel is haar werk op dit moment wat bescheidener van formaat en neemt een meer ruimtelijke dimensie aan. Zoals de objecten gemaakt uit losse draadjes, die vrij in de ruimte staan. Aanraken mag!

Voor het Gorssels Kunstcafé zijn niet alleen leden van de Gorsselse Kunstkring uitgenodigd; iedereen is welkom in Eetcafé De Hoek. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en de toegang is kosteloos, hoewel een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en bestaat de optie om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen, op eigen kosten.

error: Content is protected !!