2 april: Wij te gast bij Boukelien Brinkman in de School om 16.15. Om 17.00 start het GKK-cafe

Dick van Welzen gaat met haar in gesprek. Nota bene: vanaf 16.15 uur op diezelfde dag is, als ‘amuse’ en speciaal voor de GKKCafébezoekers, de Galerie ‘De School’ (Nijverheidsplein tegenover het eetcafé De Hoek) open.

Na intensieve research omtrent foto’s uit Deventer van Joodse, Roma- en Sinti-kinderen in het boek ‘In Memoriam’ (Guus Luijters, 2012) gaf Boukelien die kinderen letterlijk kleur in aangrijpende tekeningen. Haar fascinatie voor dit onderwerp werd door een opmerkelijk oorlogsverhaal van haar eigen familie in Gorssel gevoed. Het project bracht haar de eerste expositie en tevens presentaties voor schooljeugd. In het café worden voorts haar portretten van mensen, ook naar klassiekers als van 17de-eeuwse schilder Johannes Verspronck, maar vreemd genoeg ook van honden in uniform getoond.                  

Zij experimenteert inmiddels met het beperkte ‘Zorn-palet’ en is in de leer bij Svetlana Tartakovska, die voor ‘Sterren op het doek’ het winnende portret van Joop van den Ende maakte. Bovendien is Boukelien, sinds de opening bijna een jaar geleden, partner in de Galerie ‘De School’ (het gebouw stamt uit 1913), die behalve een winkel (met kunst, antiek, linnen en brocante), tevens een expostieruimte (momenteel met schilderijen van Jaap Nieuwenhuis) én als broedplaats een schilderatelier herbergt.

Iedereen is in het GKKCafé welkom voor een goed gesprek met een goed glas in goed gezelschap. Neem gerust een introducé mee. Na de bijeenkomst kunt u aanschuiven voor het diner. De consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te kunnen fêteren.