Gorssels KunstKringCafé 'op reis' met schilder, kunstboekenmaker en dichter Jet Rotmans op dinsdag 4 december van 17.00-19.00 uur in Eetcafé De Hoek

Het werk van multitalent Jet Rotmans is graag gezien op talrijke exposities in binnen- en buitenland en opgenomen in belangrijke collecties, zoals die van prinses Beatrix en de Nederlandse Bank. Veelal schildert zij in een sober palet en in serie. Unieke kunstwerken krijgen zo samen extra betekenis. Haar kunst geeft niet exact de waarneming weer, maar verbeeldt vooral de opgedane ervaring. We maken als het ware met haar een reis langs beelden én tekens, die elkaar zowel herhalen als afwisselen in een schier eindeloze reeks impressies. Als schilder zien we bijvoorbeeld verwantschap met Anselm Kiefer, als filmmaker met Peter Greenaway.

Jet Rotmans ontwierp bovendien indrukwekkende kunstenaarsboeken zoals over de twaalf Nederlandse provincies, waaraan ze zes jaar werkte. In de succesvolle expositie ‘A Tale of Two Cities’ onderzocht ze systematisch én gedreven de verwantschappen tussen de partnersteden Zutphen en Shrewsbury. Een spannend verhaal over hoe zij die steden reduceert tot hun basisvormen.

Ook haar dichtbundel ‘Ik ben onder de boom gevonden’, een nominatie voor het volgend stadsdichterschap van Zutphen en een nieuw project over de 16de-eeuwer Sir Philip Sidney komen aan bod. Dick van Welzen gaat met Jet Rotmans in gesprek, onder meer aan de hand van kunstwerken, foto’s en film.

Ook niet-leden zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

JR2.jpeg

JR6.jpeg

JR5a tulip is a tulip is a tulip kopie.jpeg