GKK-café

Eetcafé DE Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel

Aanvang 16.00 uur

Einde 17.30 uur

Interview met Karoly Szekeres


Dinsdag 6 december

is Karoly Szekeres onze gast

Dinsdag 6 december a.s., van 16.00 – 17.30 uur komt Karoly Szekeres naar Eetcafé ‘De Hoek’, Joppelaan 5, Gorssel.

'Decoratief en figuratief beeldhouwwerk in hout, steen en brons in het atelier in Deventer'.

Károly ziet zichzelf voor een groot deel als autodidact met een voorliefde voor historische architectuur en de beeldhouwkunst. Zijn atelier in de middeleeuwse binnenstad van Deventer toont de brede schakering van zijn werk. Van bouwkundige ornamentiek aan gevels tot vrijstaande beelden in hout, steen en brons. Op vele openbare plekken in Deventer is zijn werk te bewonderen. Dat varieert van zijn Indië-monument ‘De Wachtende Moeder’ op het Grote Kerkhof tot het beeld van keeper Leo Halle voor de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat. Maar evengoed zijn er in heel Nederland fraaie voorbeelden van zijn hand op het terrein van monumentenzorg.

Károly: ‘Voor particuliere opdrachtgevers maak ik overwegend vrij werk zoals portretten, figuurportretten, reliëfs etc. Ideeën ontstaan hierbij veelal door een wisselwerking tussen de beeldhouwer en zijn opdrachtgever. Ik ervaar dit als een zeer boeiend traject: gezamenlijk vanuit het niets naar een concreet resultaat werken.’

Ook niet-leden zijn welkom. Aanmelden niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Deze kunt u met de QR-code voldoen of contant aan de zaal. Na afloop van de bijeenkomst is er een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het eten aan de lange tafel. Daarvoor kunt u zich tijdens de bijeenkomst opgeven; het diner is voor eigen rekening.

Laat u niet tegenhouden door wegwerkzaamheden aan de Joppelaan.

Komt u met de auto vanuit Joppe dan kunt u de Joppelaan berijden tot aan de kruising Molenweg/Kamperweg in Gorssel tot aan de wegwerkzaamheden. Daar rechts af, de Kamperweg in en daarna de tweede weg links, de Veldhofstraat uitrijden. Einde weg rechts (de Hoofdstraat) na Loetje en museum MORE weer rechts om te parkeren achter restaurant Loetje.