Tips voor museumbezoek in de regio

Museum More Gorssel

Museum de Waag Deventer

Musea Zutphen Zutphen

Musea Zutphen

Magie van Licht


t/m 7 feb 2021

Dit jaar bestaat de Hollandse Aquarellistenkring (HAK) 75 jaar. Reden voor een feestelijke tentoonstelling in Museum Henriette Polak, die laat zien dat waterverfkunst springlevend is en een grote diversiteit kent in technieken, verschijningsvormen en onderwerpkeuzes.

Musea Zutphen

Zilver voor iedereen


12 december 2020 t/m 9 mei 2021

Zilver voor iedereen is een tentoonstelling die iedereen uitnodigt te komen genieten van de schitterende schoonheid van oud en nieuw zilver. Maar liefst 21 hedendaagse zilversmeden uit heel Nederland tonen objecten in een rijk scala aan vormen en stijlen. Hun werk wortelt in een eeuwenoude ambachtelijke traditie, maar vernieuwing en experiment in materiaal en techniek maken hun werk uiterst actueel ‘van nu’. Op verzoek lieten zij zich inspireren door het Zutphens Hollandia zilver, dat tussen 1917 en 1950 gemaakt werd in de Hollandia Zilversmederij aan het Hagepoortplein.

De Waag Deventer

Deventer Topstukken

https://museumdewaag.nl/deventer-topstukken/

vanaf 10 november 2020

De historische collectie van Deventer kent verschillende topstukken van landelijke en zelfs internationale bekendheid. Voor het eerst in jaren zijn deze topstukken bijeengebracht.

Museum More Gorssel

Bob Ross Happy Painting

8 november 2020 t/m 11 april 2021

Museum MORE zal in het najaar van 2020 als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling wijden aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon.

De Waag Deventer

Speelgoed voor jong en oud

Vanaf 19 november 2020

Met welk speelgoed speelde u als kind? In deze pop-up tentoonstelling komen voor alle generaties herinneringen boven. Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn hier de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000. Laat u verrassen door het speelgoed uit uw eigen jeugd!

Groeide u op vóór of ná de oorlog, of juist later in de jaren 70 toen er weer een frisse wind in Nederland waaide? Dat maakt een groot verschil. Dit geldt natuurlijk ook voor het spelen in een digitale wereld die rond 2000 is ontstaan.

Speelgoedmuseum Deventer heeft de oudste en grootste collectie speelgoed dat in Nederland is gebruikt of vervaardigd. Deze verzameling is voortgekomen uit die van Museum De Waag. Daarom is het ook niet zo gek om – nu het Speelgoedmuseum is gesloten – tijdelijk speelgoed te laten zien in De Waag.