Tips voor museumbezoek in de regio

Museum More Gorssel

Museum de Waag Deventer

Musea Zutphen Zutphen

Stedelijk Museum Zutphen

Hoge luchten, schatten uit het Rijks


Van 27 november 2021 t/m 20 maart 2022

Het biedt een selectie van 40 schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum en enkele pronkstukken uit de eigen collectie. Een lust voor het oog. Prachtige vergezichten van grote meesters uit drie eeuwen, maar ook veel intieme stadsgezichten.

Museum More Gorssel

Jan van Herwijnen

Tekenen uit mededogen

19 september 2021 t/m 9 januari 2022

Een eeuw geleden tekende Jan van Herwijnen (1889-1965) in negen maanden tijd 32 levensgrote portretten van psychiatrische patiënten in het Willem Arntsz Huis in Utrecht (nu Altrecht). ‘Dat moest ik doen – dat was een dwang waar ik niet onderuit kon.’ In 1918-1919 reisde hij voortdurend op en neer van zijn woonplaats Amsterdam naar de bewoners van dit 'gesticht' om zijn missie te volbrengen.

Museum More Gorssel

Pat Andrea

¿QUE PASA?


10 oktober 2021 t/m 23 januari 2022

Een ode aan het oeuvre van Pat Andrea (1942). Geboren in Den Haag als zoon van een kunstschilder en een illustratrice geniet Andrea intussen zowel nationale als internationale belangstelling. In zijn verontrustende voorstellingen combineert hij mondiale conflicten met “de vaak problematische relatie man-vrouw”. Ruim zeventig schilderijen en tekeningen, van de jaren zestig tot vandaag, getuigen van een even fantasievol als kritisch kunstenaarschap.

De Waag Deventer

Face it Regenboog verhalen uit Deventer

Vanaf 14 november

Vanaf medio november worden op de begane grond en in de kelder van De Waag persoonlijke verhalen vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap gepresenteerd. Face It vertelt over vijftig jaar geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Die strijd begon met de oprichting van COC Deventer in 1972.

Strijd voor gelijke behandeling
Lesbi, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Face It geeft bezoekers een inkijk in deze regenbooggemeenschap in Deventer en laat zien dat strijd voor een gelijkwaardige positie binnen de samenleving nog altijd actueel is.

De Waag Deventer

Deventer Topstukken

https://museumdewaag.nl/deventer-topstukken/

Nu te zien

De historische collectie van Deventer kent verschillende topstukken van landelijke en zelfs internationale bekendheid. Voor het eerst in jaren zijn deze topstukken bijeengebracht.