Tips voor museumbezoek in de regio

Museum More Gorssel

Museum de Waag Deventer

Musea Zutphen Zutphen

Museum Henriette Polak Zutphen

Jeanne Bieruma Oosting 1898 – 1994, Geen tijd verliezen


Van 9 apr 2022 t/m 21 aug 2022

Museum Henriette Polak houdt een tentoonstelling over het leven en werk van Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994). Aanleiding voor dit project vormt de biografie over Jeanne Bieruma Oosting door onderzoekster en topbiografe Jolande Withuis, die november 2021 verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij. Dankzij haar onderzoek kan het werk van Jeanne Oosting voor het eerst worden belicht vanuit een biografische context én vrouwen-historisch perspectief. Haar keuze voor de kunst als vrouw uit een rijke patriciërsfamilie, was controversieel in een tijd dat de rol van de vrouw binnen huwelijk en gezin voorop stond. Jeanne Oosting was één van die vooruitstrevende vrouwen die begin 20e eeuw streden voor een vrij en zelfstandig, werkend leven. Die strijd en haar karakter verklaren haar levenslange gedrevenheid; ze had geen tijd te verliezen. Jeanne Oosting is, onbewust en onbedoeld, een rolmodel voor latere generaties vrouwen en inspirerend tot op de dag van vandaag.

Museum de Waag in Deventer

Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672


Vanaf 22 mei

Precies 350 jaar geleden was het Rampjaar voor Nederland. Museum De Waag presenteert vanaf 22 mei a.s. de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’, waarin het beleg en de overgave van de stad centraal staat.


Museum More Gorssel

22 mei 2022 t/m 2 oktober 2022

Norbert Tadeusz

Museum MORE toont als eerste in Nederland een groot overzicht van de Duitse schilder Norbert Tadeusz (1940-2011). Bekend en geroemd in eigen land is zijn reputatie daar buiten veel minder doorgedrongen. Ruim tien jaar na zijn overlijden wil MORE Tadeusz daarom eren met een museaal podium voor zijn krachtige schilderkunst.