Tips voor museumbezoek in de regio

Museum More Gorssel

Museum de Waag Deventer

Musea Zutphen Zutphen

Museum More Gorssel

Realisme van 1900 tot nu

16 oktober 2022 tot 6 maart 2023


Dit najaar presenteert Museum MORE een totaal nieuwe opstelling van de eigen collectie, met kunstwerken die nog nooit eerder te zien zijn geweest, waaronder recente aanwinsten aangevuld met 30 bruiklenen van hedendaagse kunstenaars.

Stedelijk Museum Zutphen

Als stadsmuren konden spreken

Van 10 sep 2022 t/m 8 jan 2023

Duizend jaar vestingstad Zutphen;op 12 november 2022 is het precies 450 jaar geleden dat de Spanjaarden, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, de stad Zutphen veroverden en vele slachtoffers maakten. Zutphen was een versterkte stad. Zij was dit al sinds de Vikingaanval van het jaar 882. Steeds moest de vesting worden versterkt en dat heeft het stadsbeeld ingrijpend bepaald.

In deze tentoonstelling brengen we de ontwikkeling van deze vesting en het belang ervan voor ons hele land in beeld, van de 9e tot en met de 20e eeuw. Dit doen we onder andere aan de hand van bijzondere maquettes, prenten, schilderijen en andere bijzondere internationale bruiklenen.

Tegenwoordig zijn restanten van de oude vestingwerken nog steeds duidelijk in het stadsbeeld aanwezig en hebben ze een hele nieuwe rol gekregen in de toeristische aantrekkelijkheid van de stad.

Museum de Waag in Deventer

Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672


Vanaf 22 mei

Precies 350 jaar geleden was het Rampjaar voor Nederland. Museum De Waag presenteert vanaf 22 mei a.s. de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’, waarin het beleg en de overgave van de stad centraal staat.