Tips voor museumbezoek in de regio

Museum More Gorssel

Museum de Waag Deventer

Musea Zutphen Zutphen

Van 19 juni t/m 7 november 2021

Mara van Laaren (Amsterdam, 1977) maakt schilderijen van imposante, historische ruimtes. In haar werk zoekt ze naar stilte. Van Laarens schilderijen nodigen uit tot reflecteren. Zij stopt de tijd. Het spel van perspectief, kleurgebruik en lichtinval geven haar schilderijen soms een mystieke, en soms een mysterieuze uitstraling.

Musea Zutphen

IJSselTIJd Zutphen – onderdeel van de IJsselbiënnale


Van 10 jul 2021 t/m 5 sep 2021

Bezoekers maken in deze tentoonstelling een tijdreis. Schilderijen, aquarellen en tekeningen van vroeger combineren we met een twintigtal foto’s van Wil Westerweel en zeven films van Ewout van Roon. Multidisciplinaire kunstwerken, geordend in zeven thema’s.

De Waag Deventer

Op drift


Nu te zien

Op drift laat u kennis maken met de collectie Knecht-Drenth die de ontwikkeling van een veranderend Nederlands landschap in de 20e eeuw op een indrukwekkende wijze toont. De tentoonstelling maakt deel uit van de IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de IJssel.

De Waag Deventer

Deventer Topstukken

https://museumdewaag.nl/deventer-topstukken/

Nu te zien

De historische collectie van Deventer kent verschillende topstukken van landelijke en zelfs internationale bekendheid. Voor het eerst in jaren zijn deze topstukken bijeengebracht.

Museum More Gorssel

Bob Ross Happy Paintingt/m 5 september 2021

Museum MORE wijdt als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon.

Museum More Gorssel

KONRAD KLAPHECK | VENUS EX MACHINA


6 juni 2021 t/m 26 september 2021

Met zijn monumentale stillevens van sterk gestileerde apparaten en industriële objecten geeft Klapheck vorm aan iconen en demonen van de moderne tijd. Typemachines, naaimachines, strijkijzers, douchekoppen of schoenen transformeert hij tot menselijke archetypen. En met zijn keuze voor ironiserende, suggestieve titels versterkt Klapheck de psychologische of seksuele lading van zijn uiterst precies geschilderde onderwerpen.